پریا افضلی دانشجوی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی ماهیدشت:حفظ سلامت جامعه با تولید محصولات پاک و ارگانیک

۲۹ آذر ۱۳۸۹ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۵۷۱۰ اخبار شیرپوینت
تعداد بازدید:۴۰۴
مصاحبه با یکی از دانشجویان موفق کشاورزی
پریا افضلی دانشجوی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی  ماهیدشت:حفظ سلامت جامعه با تولید محصولات پاک و ارگانیک

پریا افضلی دانشجوی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی  ماهیدشت:

حفظ سلامت جامعه با تولید محصولات پاک و ارگانیک

کرمانشاه،روابط عمومی واحد استانی:

رشته کشاورزی از جمله رشته هایی است  که با توجه به شرایط استان کرمانشاه مورد توجه خاص مسئولان قرار گرفته است و دانشجویان این رشته در صورتی که  آموزش ، مهارت و تجربه  را با  یکدیگر عجین کنند و به این رشته علاقه مند باشند می توانند شرایط کاری مناسبی ایجاد کنند .

مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی ماهیدشت ، یکی از مراکز فعال علمی کاربردی کشاورزی در غرب کشور می باشد. در این مرکز دانشجویان با هدایت مسئولین و اساتید برجسته  توانسته اند به موفقیت های بزرگی دست یابند.

آنچه که در ادامه خواهید خواند حاصل گفتگویی صمیمی روابط عمومی واحد استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی کرمانشاه با پریا افضلی دانشجوی ترم آخر کارشناسی ناپیوسته دانه های روغنی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی  ماهیدشت و طراح پروژه آموزش و مشاوره تولید کود ورمی کمپوست (یکی از18 طرح راه یافته به مرحله پایانی بخش طراحان کسب و کارجشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس) می باشد. وی چهار سال است که بر روی تولید و پرورش قارچ و گیاهان دارویی به صورت تخصصی کار می کند. لازم به ذکر است که او یکی از دانشجویان ممتاز مرکز آموزش علمی کاربردی ماهیدشت می باشد.

افضلی یکی از 14 عضو  فعال تیم پروژه سبزی و صیفی و یکی از 7 عضو  تعاونی گوهر کشت کرد(یک تعاونی خصوصی که همه اعضای آن فارغ التحصیلان رشته کشاورزی است) می باشد.

خودتان را معرفی کنید:                                                                       

من پریا افضلی دانشجوی ترم آخر کارشناسی ناپیوسته دانه های روغنی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی  ماهیدشت هستم.

فعالیت خود را  در این زمینه چگونه شروع کردید ؟

من به اتفاق یکی از دوستانم که دانشجوی مهندسی کشاورزی است با هزینه بسیار اندک کار خو د را شروع کردیم. برخلاف عقیده خیلی از دانشجویان که برای این کار باید هزینه های بسیار و وام های سنگین دریافت کرد ما کار خود را با نمونه های کوچه و هزینه بسیار اندک در یک زیرزمین شروع کردیم و با آزمایش تحقیق و مطالعه کار خود را گسترش دادیم و بعد دانشگاه امکاناتی را در اختیار ما گذاشت و کار خود را به صورت حرفه ای تر دنبال کردیم.

کمی در مورد تیم پروژه خود برای ما توضیح دهید؟

 این تیم یک تیم  پروزه 14 نفره  به سرپرستی مهندس ذوالنوریان است که با حمایت  تیم سبزی ، صیفی و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه فعالیت می نماید .هر یک از اعضای تیم به صورت تخصصی تنها بر روی یک محصول کار می کند و می توانند بصورت یک کارشناس حرفه ای در رشته تحصیلی خود حرف های زیادی برای گفتن داشته باشند.

 خود من بر روی کشت قارچ های صدفی و دکمه ایی و تولید کود ورمی کمپوست کار میکنم. جالب این  است  بدانید که همگی ما خانم هستیم و کسانی که معتقدند خانم ها مخصوصا در رشته های کشاورزی  چندان نمی توانندموفق باشند ثابت کردیم که این طور نیست .

 چه طرحی در جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس ارئه دادید؟

 پروژه آموزش و مشاوره تولید محصولات سالم و ارگانیک سبزی و صیفی با استفاده از  کود ورمی کمپوست.

در مورد طرح خود برای ما توضیح دهید؟

با آموزش و تولید کود ورمی کمپوست و استفاده از آن جهت كشت محصولات صیفی و سبزی، قارچ خوراکی و گیاهان دارویی، محصولات سالم و ارگانیك تولید شده و مزایایی مانندسلامت جسم و روان، حفاظت از محیط زیست و کسب درآمد و اشتغال زائی برای زنان روستائی رابه ارمغان می آورد. باتوجه به اینکه در روستاهای کشور ما عموماً نگهداری دام به طور سنتی و در جوار منازل یا در محوطه روستا صورت می پذیرد همواره فضولات و فاضلاب های تولید شده از آنها، مشکلات جدی از نظر ایجاد کانون های آلودگی را ایجاد می کنند،که با تولید کود ورمی کمپوست و استفاده از آن جهت كشت محصولات کشاورزی این مشکل حل می شود.

به نظر شما این طرح چه تاثیری بر روی حفظ سلامت جامعه می تواند داشته باشد؟

با توجه به اهمیت صیفی و سبزیجات و همچنین قارچ خوراکی در تامین نیاز غذایی، ویتامین ها و موادمعدنی موردنیاز بدن انسان و رفع کمبودهای موجود بنابراین استفاده روزانه از این محصولات  جهت تضمین سلامت بدن انسان امری ضروری می باشد اما چنانچه این محصولات با آب آلوده و مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و سموم شیمیایی خطرناک با دوره ماندگاری طولانی تولید شوند از یک دارو به یک سم تبدیل می شوند.

در حالی که با استفاداده از کودورمی کمپوست، این مشکل بر طرف می گردد و این کود می تواندجایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی مورد استفاده اغلب کشاورزان باشد.در واقع حفظ سلامت جامعه با تولید محصولات پاک و اورگانیک است.

این طرح چه رتبه ای در جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس به دست آورد؟

این طرح یکی از 18 طرح راه یافته به مرحله پایانی بخش طراحان کسب و کارجشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس است.

چه تسهیلاتی با  ارائه این طرح در جشنواره  اختیار شما قرار گرفت ؟

 دفتر کار در پارک علم و  فناوری  و مهمتر از همه اعتمادی بود که توانستیم در زمینه کاری خود کسب کنیم.

آینده این طرح را چه طور می بینید؟

درطرح آموزش تولیدکودورمی کمپوست وتولیدسبزی و صیفی پاک درمنازل روستایی به علت داشتن اهداف عام المنفعه و هم راستابودن با اهداف وزارت جهادکشاورزی درابتدا پروژه هابه صورت دولتی به اجرا درمی آید، امادرآینده به طورمستقل فعالیت نموده وازطریق ارائه خدمات آموزشی، مشاوره ها، تأمین نهاده ها، برگزاری کلاس های آموزشی، تدریس خصوصی و برقراری پل ارتباطی بین تولیدکننده ومصرف کننده کسب درآمد می نماید که پیش بینی می شود بارواج فرهنگ استفاده ازکود ورمی کمپوست وافزایش تقاضا آموزش ها درمناطق همجوارگسترش یافته وکود تولیدی ومحصول پاک حاصل نیز به بازارهای دور و نزدیک منتقل گردد.

 

پیام شما به دانشجویان رشته کشاورزی چیست؟

رشته کشاورزی از جمله رشته‌های دانشگاهی است که دانش باید با تجربه همراه شود تا بتواند نتایج مطلوبی به دنبال داشته باشد. نهراسیم ، پیش برویم تجربه کنیم تا آینده از آن ما باشد وبا سرمایه ای اندک ،پشتکار و تلاش فراوان و به کارگیری خلاقیت به همراه مهارت و علم می توان به اشتغالزایی و کار آفرینی رسید ، ولی شرط موفقیت در این راه خستگی ناپذیر بودن است که در با  مواجه شدن با مشکلات و سختی های کار ناامید و دلسرد نشوند و پا پس نکشند.

در پایان جا دارد که از مسئولین  محترم دانشگاه :دکتر عباسی خزایی  رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کرمانشاه، مهندس پروین رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی ماهیدشت ، مهندس رضایی و مهندس ذوالنوریان تشکر ویژه نماییم و از خانواده ام به خصوص پدرم که مشوق و حمایتگر اصلی من در این زمینه می باشد کمال تشکر را داشته باشم.